VITA-LIFE Headquarters Velden / W├Ârthersee (A)
+43 4274 4499 (08:30 - 12:00)
This is a blog article
By

Magneetveldtherapie bij honden

Graag wil ik hier mijn ervaring delen over het laten magnetiseren van mijn hond (Nova Scotia Duck Tolling Retriever).

Als pup is mijn hond aangevallen geweest en heeft te lijden gehad onder het bijt incident. Na de aanval zat er een scheurtje in de groeischijf wat scheefgroei teweeg bracht waardoor ze mank begon te lopen. Na een lang traject van herstellen moest ze toch geopereerd worden. Na deze operatie begon de revalidatie om de mobiliteit in voornamelijk het polsgewricht weer enigszins te herstellen.

Via diverse mensen had ik te horen gekregen over het magnetiseren. Op deze manier ben ik bij Hans van der Burg terecht gekomen. Ik kon op zeer korte termijn terecht voor de eerste afspraak om te kijken wat de mogelijkheden waren. Vanaf hier hebben we diverse keren afgesproken om mijn hond op het magnetiserend matje te leggen en daarna nog met een magnetiserende staaf in te stralen. Na een aantal behandelingen begonnen we al te zien dat mijn hond minder mank liep. Ook kon ze meer activiteiten aan zonder te veel gehinderd te worden door haar slechte pols gewricht. Dit hebben we uitgebouwd tot het punt waar ze nu op zit. Ze loopt nu ondanks de zware belasting van b.v. in het bos wandelen zeer constant. Ze kan het lang vol houden om lekker mee te tippelen en schroomt niet om lekker een sprintje te trekken.

Ik ben dan ook erg blij met het resultaat wat we tot nu toe bereikt hebben. Hans heeft ons dan ook altijd vriendelijk ontvangen en geholpen. Wij zijn hem dan ook erg dankbaar voor al de tijd en energie die hij hier ingestoken heeft.

Roy van Broekhoven en een pootje van Jera. Bergen op Zoom 2011